۱ مرداد ۱۴۰۱، ۸:۴۴

گزارش مهر؛

میز ملی خرما در دشتستان برگزار می‌شود/ تغییر به نفع نخلداران

میز ملی خرما در دشتستان برگزار می‌شود/ تغییر به نفع نخلداران

بوشهر- برگزاری میز ملی خرما به میزبانی دشتستان این نوید را می‌دهد که معادلات بازار خرما به نفع نخلداران تغییر می‌کند و خرما با قیمت بهتری از کشاورزان خریداری خواهد شد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: دشتستان به عنوان قطب کشاورزی استان بوشهر محسوب می‌شود و نقاط مختلف این شهرستان محل تولید محصولات متنوع باغی و زراعی است و جمعیت کثیری در دشتستان مشغول کشاورزی هستند.

خرما به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی استان بوشهر و دشتستان محسوب می‌شود به گونه‌ای که حدود ۱۳ درصد خرمای کشور در استان بوشهر تولید می‌شود که سهم دشتستان در این میان بیش از ۷۰ درصد است.

کبکاب مهمترین واریته خرما در استان بوشهر است که بخش عمده محصول تولیدی نخلستان‌های استان را شامل می‌شود و از دیگر گونه‌های نخل در استان بوشهر می‌توان به زاهدی، خاصویی، برحی، پیارم، گنتار، شهابی، بریمی، شکری، محبوبی، حاج‌باقری، شاهانی و… اشاره کرد.

سالانه حدود ۱۷۰ هزار تن محصول از نخیلات استان بوشهر برداشت می‌شود که حدود ۱۰ هزار تن خارک، ۴۶ هزار تن رطب و ۱۱۰ هزار تن خرما را شامل می‌شود که بخشی از آن در داخل استان و بخشی نیز در سطح کشور مصرف و بخشی از آن نیز صادر می‌شود.

فروش محصول یکی از مهمترین چالش‌های نخلداران استان بوشهر است؛ خرمایی که از نخلداران با پائین‌ترین قیمت از کشاورزان استان خریداری می‌شود با بهترین قیمت و افزایش چند صد درصدی در بازارهای داخلی و خارجی به مشتریان می‌رسد.

طی سال‌های گذشته واسطه‌ها بیشترین سود را در بازار خرما نصیب خود کرده‌اند؛ خرمایی که سال گذشته با قیمت کمتر از هر کیلو ۹ هزار تومان از نخلداران دشتستان خریداری شده بود، در برخی از ایام سال به قیمت بالای ۵۰ هزار تومان در دیگر شهرها به فروش می‌رسید.

تلاش‌های فراوانی برای بهبود بازار خرما به نفع نخلداران صورت گرفته که یکی از این اقدامات برگزاری میز ملی خرما در دشتستان است که می‌تواند با کاهش نقش واسطه‌ها، سود بهتر و بیشتری را نصیب نخلداران کند.

میز ملی خرما در دشتستان برگزار می‌شود/ تغییر به نفع نخلداران

نقش مهم میز ملی خرما

نماینده مردم شهرستان دشتستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فروش محصول با قیمت مناسب یکی از مهمترین دغدغه‌های کشاورزان استان بوشهر طیسال‌های گذشته بوده است.

ابراهیم رضایی با اشاره به تلاش برای بهبود وضعیت بازار خرما ادامه داد: از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کنیم که خرما با قیمت مناسب از کشاورزان خریداری شود و شاهد تکرار مسائل و مشکلات سال قبل نباشیم.

وی از برگزاری میز ملی خرما در دشتستان خبر داد و با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته در این زمینه، اضافه کرد: برگزاری میز ملی خرما و نشست‌های مربوطه باید نگرانی کشاورزان و فعالان این عرصه و صاحبان صنایع فرآوری خرما برطرف کند.

میز ملی خرما در دشتستان برگزار می‌شود/ تغییر به نفع نخلداران

کشاورزان امیدوار به افزایش قیمت

یکی از فعالان حوزه کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی ماه‌های اخیر شاهد تحرکات خوبی در سطح بازار خرما هستیم که به نظر می‌رسد امسال فروش محصول خرما با قیمت بهتر و مناسب‌تری همراه باشد.

حبیب بنافی بیان کرد: کشاورزان دشتستان حاضر به فروش خرمای خود با قیمت پایین نیستند و با توجه به پیگیری‌های نماینده دشتستان برای خرید تضمینی با قیمت ۲۰ هزار تومان، نخلداران حاضر به فروش خرمای خود کمتر از این قیمت نیستند.

وی تاکید کرد: نخلداران دشتستان عزم خود را جزم کرده‌اند تا خرمای تولیدی را در فصل برداشت ارزان نفروشند و به هر نحوی سعی دارند تولید خود را در سردخانه‌ها نگهداری کنند تا بتوانند با کنترل عرضه و تقاضا با قیمت مناسب در زمان مساعد به بازار عرضه کنند.

بنافی خاطرنشان کرد: در بررسی‌هایی که داشته‌ایم، شاهد رزرو سردخانه‌های سطح شهرستان برای نگهداری خرما توسط کشاورزان هستیم و سردخانه‌ها نیز همکاری لازم را برای نگهداری خرمای کشاورزان خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه روز به روز بر متقاضیان نگهداری خرما در سردخانه افزوده می‌شود، افزود: این روند می‌تواند قیمت خرما را در روزهای پیش از برداشت محصول به نرخ واقعی و مناسب برساند که سود اصلی بازار نصیب کشاورز شود.

این فعال حوزه نخل و خرما قیمت فعلی پیش فروش خرما را ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: به دلیل تشکیل میز خرما در نیمه مردادماه در دشتستان، خرید تضمینی، فرصت بیش از یک ماه تا فصل برداشت و تصمیم نخلداران در نگهداری و استفاده از سردخانه، باغداران عجله‌ای برای فروش ندارند، و تصمیمی بر فروش نگرفته‌اند.

تحقق مطالبات فعالان عرصه خرما

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز با اشاره به تشکیل میز ملی خرما در دشتستان خاطر نشان کرد: هدف اصلی تشکیل میز ملی خرما هماهنگی لازم برای سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در تحقق مطالبات کشاورزان و فعالان عرصه خرما از تولید، فرآوری تا صادرات است.

علی باستین استفاده از تجربه میز ملی خرما در سال‌های گذشته را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: تمام تلاش این است که منفعت اصلی به کشاورز و صاحبان صنایع و کارگاه‌های تولید و فرآوری خرما برگردد.

میز ملی خرما در دشتستان برگزار می‌شود/ تغییر به نفع نخلداران

وی توسعه زیرساخت‌ها در نخلستان‌ها را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: تلاش می‌شود مشکلات سال گذشته کشاورزان و فعالان عرصه خرما امسال تکرار نشود.

حل مشکلات نخل‌داران از تولید تا صادرات

مدیرکل صمت استان بوشهر نیز از اجرای طرح مطالعاتی توسعه زیرساخت نخیلات و محصول خرما در استان خبر داد و بیان کرد: مشکلات و آسیب‌های تولید خرما از کشت، برداشت و عرضه استخراج شده است که رفع این ضعف‌ها باید عملیاتی شود.

مهدی صفوی از تدوین برنامه بهبود تولید و فرآوری خرما در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: مبنای توسعه طرح‌های نخیلات و تولید محصول خرما باید بر اساس تدوین روش بهبود خرما انجام شود.

وی با بیان اینکه تمام برنامه توسعه در عرصه نخیلات و تولید خرما باید توسط بخش خصوصی و حمایت دولت انجام شود افزود: توسعه سردخانه در باغات خرما با پرداخت تسهیلات بانکی یک ضرورت است که کیفیت محصول کشاورزان افت نکند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر حل مشکلات نخل‌داران از تولید تا صادرات و عرضه در بازارهای هدف را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: ۹۰ درصد مشکلات کشاورزان در عرصه تولید خرما استخراج شده که باید بر اساس برنامه برای حل مشکلات طرح‌های مورد نظر عملیاتی شود.

کد خبر 5544541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha